روستاي بياج ؛ روستايي با تاريخ بسيار كهن مي باشد، البته قدمت روستا دقيقا در دسترس نيست.

اين روستا از روستاهاي پايتخت مادها يعني هگمتانه و زير نظر شهر آدراپانا بوده است. دليل كهن بودن روستا به مساله ايي اصلي و بسيار تاثير گذار به نام آب برميگردد.

روستاي بياج از ادوار قديم در كنار رودي كه از سرچشمه سراب ، در دامنه كوه قره قيه لر و از منطقه اودار جاري مي شود ، و بصورت چشمه ايي خودجوش از زمانهاي قديم وجود داشته ساخته شده است.روستانشينان در دوران گذشته بنا به شرايط جغرافيايي و يا امنيتي جاهاي متفاوتي را جهت ساخت خانه هايشان انتخاب كرده اند كه از طريق ديرينه شناسي به راحتي قابل رهگيري مي باشد.

روستا در زماني نامشخص در نزديكي سراب اودار قرارداشته كه حدود ١٠٠٠ متر پايين تر از سراب ، در داخل دره اودار بوده است و در حال حاضر نيز خاكهاي دستي وتلهاي آوار شده در اين منطقه قابل ديدن است. وبنا به دلايلي بعدها در تاريخهاي نامعيني در حدود ١٥٠٠ متر پايينتر در يال داله و در دوره ايي ديگر در جايي پايين دست روستاي فعلي حدود ٥٠٠ متر پايين تر در جاي تپه ايي كه وجود دارد قرار داشته است. در ضلع شمالي اين تپه نيز آثاري از خشت و سفال در حين خاكبرداري مشاهده شده است. و در دوراني نيز با فاصله نسبتا زياد حدود ٣ كيلو متر پايين تر در نزديكي روستاي خاكريز بوده كه اين مورد با توجه به شرايط اقليمي و جغرافيايي روستا زياد قابل درك نبوده و امكان دارد روستايي ديگر در زمانهاي كهن در اين مناطق بده كه خالي از سكنه و تخريب گرديده باشد. 

اما در كل با توجه به تغييرات گسترده روستا و گم شدن رد اين تغييرات در  طول تاريخ و جاري بودن آبي جهت كشاورزي و زمينهاي مستعد كشاورزي در پايين دست روستا و تامين نيازهاي اوليه زندگي با کشاورزي و دامداري ، ميتوان تاريخي كهن را براي روستا متصور بود. كه اگر قدمتي بيشتر از زمان مادها نداشته باشد كمنتر نيز نخواهد بود.اعات

از تاريخهاي معاصر نيز كه روستائيان كهنسال نقل قول مي كنند ؛ اين روستا در جنگ جهاني دوم متحمل خسارتهاي زيادي گرديده است. مچنين خاطراتي تلخ از حضور نيروهاي روس در اين مناطق نقل مي كنند. و از انجمله در جهت مقابله و كاهش خسارت ميتوان به فراري دادن ن و دختران به مناطق كوهستاني داغداغان و مخفي نمودن داخل زاغه هاي مخفي موجود در ان زمان ه اينك تخريب گرديده اند اشاره كرد.

روستا از نظر شيوه ساخت تا دهه هاي قبل بصورت ارگ و قلعه نشيني جهت خوانين  و رعيت نشيني  در اطراف قلعه بوده است. ولي اينك با ساخت و ساخت و ساز و نوسازي  خانه هاي قديمي ، بافت اصلي از بين رفته و تغييرات اساسي در بافت قديمي روستا پيش آمده است.

و در حال حاضر نيز طبق آخرين  تقسيمات كشوري ، روستاي بياج  از توابع شهرستان  اسدآباد ، استان همدان و كشور ايران مي باشد.


روستای بیاج روستا ,كه ,، ,مي ,نيز ,روستاي ,روستاي بياج ,و در ,در اين ,است و ,متر پايينمنبع

جوجه جوجه گل بوره

آدرس صحفه جدید روستای بیاج در اینستاگرام

پيشنهادات و ايده هاي نو

آبادگران و مشاهير روستاي بياج

بناهاي مذهبي و تاريخي روستاي بياج( امامزاده محمد يا بابا محمد)

پيشينه روستاي بياج اسدآباد همدان

اقتصاد روستا و كشاورزي در روستاي بياج

مشخصات

آخرین جستجو ها

اخبار و حواشی داغ کوادکوپتر ها توانایی دانلود فیلم ،سریال و آهنگ خرید و فروش انواع ضایعات اهن در تهران مارال صنعت تریلر عوارض کاشت مو تناسب اندام نکاتی درباره دنیای آنلاین آموزش وردپرس آنلاین