ايده هاي قابل اجرا در روستاي بياج؛ 

  روستاي بياج نيز مانند تمامي روستاهاي ديگر داراي كم و كاستي و توانهاي بالقوه ايي ميباشد كه گاها مورد غفلت قرار گرفته اند، كه بنابر نظر نگارنده بعضي از موارد به بحث گذارده ميشود و از  همه عزيزاني كه در رد و يا بهبود اين ايده ها ، نظري داشته باشند به ديده منت و استفاده خواهد شد. 

١. بحث آب و چاههاي عميق:

كشاورزي در كل وابسته به سه عامل مهم ميباشد كه هريك به نوبه خود نقش به سزتيي دارند، آب ، زمين مناسب كشاورزي،هواي منطقه

در موضوع زمين كه در روستا تحرك زبادي انجام نشده ولي زمينهاي روستا تماما قابليت كشت گياه و درختهاي متفاوتي را داشته و تنها بايد بله مهندسي كشاورزي و انتخاب هر خاك با گياه مناس از ظرفيتها استفاده مناسب رابرد كه قابل پيگيري ميباشد و در زمينه هوا هم با توجه به اب و هواي نيمه خشك كوهپايه ايي ، با بيشتر كشتها هماهنگي وجود داشته و مشكل خاصي متصور نيست.

و اما بحث اصلي ما موضوع اب ميباشد،روستاي بياج با حدود ٣٠٠ هكتار زمين قابل كشت ، عملا با مشكل بهرهوري اب مواجه ميباشد نه كمبوظ اب. تا سالياني پيش حدود ٤٠ سال پيش كل موضوع اب با قنات و چشمه برطرف ميگرديد اما در ساليان اخير مردم روستا جهت بهبود زندگي و بهره برداري اقتصادي بيشتر به سمت حفر و استفاده از چاههاي عميق سرازير شدند و اينك در روستا و فاصله حدود ٥ كيلومتري بيش از ١٠ حلقه چاه حفر شده است ايا اب زيرزميني منطقه توان تامين اب اين تعداد چاه و بازسازي خود را دارد؟

جواب اين سوال زياد سخت نيست كافيست به وضع كشاورزي و چاههاي عميق اشاره ابي نمود، عمق چاههاي نيمه عميق از ٦٠ متر با خروجي اب ٨ اينچ به عمق ١٤٠ متر با توان كمتر از ٤ اينچ و قطعي كامل در خروجي اب- خشك شدن ماحصل زحمات كشاورزان در سال قبل بخاطر عدم خروجي مناسب چاههاي عميق - تحميل هزينه هاي افزودن عمق هر چند سال به كشاورزان - هزينه نگهداري ، برق ، اپراتور يا نگهبان ، و تعميرات اساسي و اتفاقات ناخواسته.و .

حال از زاويه ديگري موضوع را ميبينيم. قناتي با سابقه به طول تاريخ روستا ، چشمه ايي شايد به طول تاريخ جاري شدن اولين ابها بر روي كره خاكي زمين، بارشهاي منظم براي همبشه و اتلاف بارشها در فصول غير مورد نياز ، و تبخير اب كشاورزي بيش ٩٠ در صد بايقيبن ، و .

راستي كدامين عقل سليمي ابى كه از گزند تبخير در زير زمين محفوظ است را براي استفاده حدود ١٠ درصدي استخراج و تبخير ميكند؟ كدام عقل سليمي ابي بدون هزينه استخراج و نگهداري و مطمئن در جاري بودنش در طول تاريخ را با اب نامطمئن و هزينه بر و باعث خشك شدن همين چشمه عوض ميكند؟ كدام عقلي حكم به تبخير و مفسد بودن ابي جاري و بي هزينه ميدهد و براي ابي كمتر از ان به نسلهاي بعد به كشور به اقتصاد خانواده و اينده فرزندانش خيانت ميكند؟ و .؟؟؟؟؟؟ راستي چه خبر است؟

ابي هميشه جاري به نام سراب اودار داريم ، حوزه ابريزي براي اين منطقه به وسعت حدود ٢٠٠ هكتار داريم، ابي رها و بدون استفاده و با حجم حدود ٨ اينچ در حدود ٦ ماه از سال داريم ، سيلهاي مخرب بارشهاي رگباري فصلي داريم، بعد ما چه كرده ايم و چه ميكنيم؟ ايا كار ما مانند يك صحنه خنده دار نيست! ايا ايندگان و مردم ديگر نقاط ما را به سخره نخواهند گرفت،!؟

اري بايد همين امروز شروع كنيم كه فردا بسيار دير است، جايي اماده با كمترين هزينه و تامين اينده عزيزانمان و رونق كشاورزي و گردشگري در همين نزديكيست.بايد در يالداله و اودار سدي ساخت و اينده روستا و فرزندانمان را تامين نمود .بجاي مكيدن جان زمين و انهم در دشت بي ابي مانند اسداباد بايد همتي تازه ساز كرد. علاوه بر حفظ ابهاي زير زميني و كاهش هزينه روستائيان عزيز در استخراج و پمپاژ اب براي ابياريهاي باراني و قطره ايي ، به تزريق اب در سفره هاي زير زميني هم ميتوان همت گماشت. با اين كار علاوه بر تامين صد در صدي اب مورد نياز روستا و زير كشت بردن زمينهاي باير و ديم فعلي حتي اب را به روستاهاب مجاور نيز فروخت.زمينه مساعدي براي ساخت تفرجگاهي براي كل شهرستان اساباد ساخت و محلي براي كسب و كار روستائيان و ديگر اقشار و پرورش ماهي و محلي امن براي وحوش و هوايي لطيف براي ان مناطق ايجاد نمود. اري دوستان عزيز بايد همتي دو چندان كرد و با فشار به نهادها و دستگاهها مرتبط از جمله فرمانداري، حهاد سازنگي ، وزارت نيرو و . خواستار توقف اين خيانت به روستاييان و ابهاي زير زميني باشيم. تا پيگير مطالبات خود نباشيم هيچ شخصي براي ما دلسوزي نخواهد نمود. 

در پايان از نهادهاي مرتبط استان همدان و شهرستان اسداباد خواهان همكاري و مساعدت جهت دستيابي به حقوق حقه خود را داريم.

 

 

 


روستای بیاج اب ,، ,كه ,هزينه ,روستا ,ابي ,چاههاي عميق ,طول تاريخ ,، و ,روستا و ,كشاورزي ومنبع

جوجه جوجه گل بوره

آدرس صحفه جدید روستای بیاج در اینستاگرام

پيشنهادات و ايده هاي نو

آبادگران و مشاهير روستاي بياج

بناهاي مذهبي و تاريخي روستاي بياج( امامزاده محمد يا بابا محمد)

پيشينه روستاي بياج اسدآباد همدان

اقتصاد روستا و كشاورزي در روستاي بياج

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

دانشگاه الزهرا بابل تو بهترین خرید رو از ما داشته باش فروشگاه کمد دیواری پیام نو نکاتی درباره دنیای آنلاین کالای ارزان قناری راز زیبایی ~×mandsmode×~ ارزان سرا