امامزاده محمد ( بابا محمد ):

آستان مقدس امامزاده در بخش مركزي اسداباد ، دهستان سيد جمالدين ، روستاي بياج قرار گرفته است. و در بالاترين  قسمت شمال روستاي بياج بر روي بلندترين جاي آبادي و مشرف به منطقه  قرار دارد . به زبان محلي امامزاده محمد با نام بابا محمد بيان ميشود.

برگرفته از كتابي با اسم سيري در تاريخ فرهنگ وهنر اسداباد با تالیف اقای غني پارسا .

بقعه امامزاده محمد  (بوآ ممد) در فاصله ۵ کیلومتری شهرستان اسداباد و در ضلع شمالی روستای بیاج می باشد. 

بنای قدیمی این بقعه ۳.۴۰ در ۳.۵۰ با خشت و گل ساخته شده بود که از جلوی بالکن این بقعه در سمت غربی آب چشمه اودار جاری بود که طراوت خاصی ایجاد می نمود. اما در سالهای اخیر با لوله گذاری ،این آب از قسمت ضلع جنوبی و از لوله موجود خارج می گردد.

در مورد شجره نیز با اشاره به تالیف موجود این بقعه مربوط به صده های اخیر و بقعه مربوط به یار محمد فرزند عقیرا و سال وفات ۱۲۵۳ هجری قمری می باشد (نقل قول )

 اين امامزاده تا حدود سال ١٣٧٢ داراي ساختماني از گل و خشت و چوب بود و شامل حرمي حدودا ٩ متري با ايواني شرقي كه اب رودخانه نيز از جلوي ايوان عبور مي كرد . اما با توحه به خطر تخريب در سال س ٧٢ با كمك خيرين ساختمان قديمي تخريب و بناي جديد احداث گرديد. بناي جديد با ساختمتني از جنس اجر و سيمان و آهن ساخته شده است. و گنبد نيز با سقف ضربي آجري بنا شده است. شامل بخش حرم با حدود ١٦ متر  كه قبر نيز در مركز قرار دارد و ايواني با شعاع ٥ متر در گرداگرد حرم با ١٢ ستون ساخته شده است. داخل حرم امامزاده نيز كف تمتما سنگكاري شده و ديوارها نيز تا ارتفاع حدود يك متر سنگ ميباشد حرم از سه ضلع شرقي ، جنوبي و غربي مي باشد كه نور خود را نيز از اين دربها ميگيرد.

راه امامزاده تا قبل از ساخت بناي جديد از داخل آبادي عبور مي كرد. اما همزمان با نوسازي بنا ، راه حداگانه ايي از ضلع غربي و كنار آرامستان روستا احداث گرديد. افراد و خيرين زيادي در بازسازي كمك نمودند اما شاكله اصلي و بانیان تجدید بنای بقه ی امام زاده محمد عبارتنداز :۱ -محمد هوشمندی (فرزند امامعلی  ) 2-رضا فرهادی (فرزند ولی ) 3-حاج محمود محمد زاده(فرزند احمد علی  ) 4-فرج هوشمندی (فرزند حاج خیرالله  ) 

  البته افراد زيادي در اين مهم ياري رسان بودند از جمله مردم آبادي كه در اين ساخت از حرفه هاي خود بصورت رايگان  انفاق نمودند.

قللعه :

قلعه بياج در قسمت مركزي روستا قرار دارد و تا دهه هاي قبل اين قلعه قسمت خان  نشين بوده و خانهاي روستا در اين قلعه كه با برج و بارو و ديوارهاي بلندي احاطه ميشده و دروازه چوبي بزرگي نيز در قسمت ورودي خودنمايي مي كرد كه حكايت از مهم و تسخير ناپذير بودن قلعه داشت. اين قلعه با وسعتي حدود ٢٠٠٠٠ متر مربع و ساختمانهايي در قسمت شمالي قلعه با برجهاي نگهباني در كنار دروازه و گوشه هاي ديگر  تا سالياني نه چندان دورر خودنمايي مي كرد. اما ساخت و سازهاي روستا رمق اين قله را نيز گرفت و در حال حاضر خرابه هاي ديوار با چند ساختمان جديد در انحا قرار دارد.


روستای بیاج محمد ,امامزاده ,نيز ,  ,قلعه ,مي ,امامزاده محمد ,مي كرد ,در اين ,این بقعه ,قرار داردمنبع

جوجه جوجه گل بوره

آدرس صحفه جدید روستای بیاج در اینستاگرام

پيشنهادات و ايده هاي نو

آبادگران و مشاهير روستاي بياج

بناهاي مذهبي و تاريخي روستاي بياج( امامزاده محمد يا بابا محمد)

پيشينه روستاي بياج اسدآباد همدان

اقتصاد روستا و كشاورزي در روستاي بياج

مشخصات

آخرین جستجو ها

فیلم , سریال , اهنگ , خبر دانلود کده فواید گوشت شترمرغ ویدفکتور رمان زن و شبهات در اسلام بازار اینترنتی عسل طبیعی کوهستان : خرید عسل طبیعی در تهران و شهرستانها تکنولوژی مجازی سازی تخفیف